Burek sa mesom
Sastojci
- 500gr kora za pitu
- Šoljica vode
- Šoljica ulja
- Tri šoljice mleka
- Kašičica soli
Sastojci za fil
- 150gr mlevenog mesa
- Glavica crnog luka
- malo soli i bibera
- Pakovanje kora podelite na dva jednaka dela. U šerpici pomešajte mleko, vodu, ulje i so, pa zagrejte da se umlači. Izdinstajte luk i meso, posolite i pobiberite po ukusu.
- Okrugli pleh dobro podmažite, prvu koru stavite suvu, a ostale jednu po jednu umočite u zagrejano mleko i ostale tečne sastojke, pa složite u pleh.
- Kad potrošite polovinu kora, stavite meso, a zatim složite ostale kore, koje ćete prethodno takođe umočiti u mleko.
- Ostavite da odstoji pola sata, pa pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne porumeni. Služite toplo, uz jogurt.
Коментари
Постави коментар