Projara

 

Sastojci

  • 12 kašika kukuruznog brašna
  • 4 kašike belog brašna
  • 200ml kisele vode
  • 200ml jogurta
  • 3 jajeta
  • 1 dl ulja
  • 250gr belog sira
  • 1 kašičica praška za pecivo
    Priprema
    • Stavite sve brašno u dublji sud, pa mu dodajte prašak za pecivo i promešajte. Napravite po sredini udubljenje i dodajte jaja, umutite te ubacite sve ostale sastojke osim sira, pa mutite dok ne dobijete glatko, retko testo.
    • Na samom kraju dodajte sir i promešajte kašikom ili varjačom. Sir nemojte previše usitniti. Biće ukusnija projara ukoliko ostanu krupniji komadi.
    •  Sipajte testo u jako malo zauljenu okruglu tepsiju ili je obložite pek-papirom i sipajte smesu direktno na njega, a možete peći projarice u kalupu za mafine, tako što ćete svaki podmazati uljem ili obložiti papirnatim korpicama za mafine.
    •  Pecite 30 minuta, i to 10 minuta na 200 i još 20 minuta na 180 stepeni.
    •  Kada se projara prohladi, nežno je izvucite iz tepsije ili kalupa. Služite uz šta god da vam je drago.

    Коментари

    Популарни постови са овог блога

    Gibanica