Torta Šeherezada

Sastojci

  • 600gr petit beurre turskog keksa
  • 400gr šlag krema sa ukusom slatke pavlake
  • 400ml kisele vode
  • 200gr prah šećera 
  • 1L mleka
  • 3 kesice pudinga od karamele
  • 9 kašika šećera

    Priprema

  1. Skuvati puding u mleku sa 9 kašike šećera. 
  2. Ostaviti da se ohladi, povremeno mešajući da se ne bi stvorila korica.
  3.  Umutiti margarin sa prah šećerom i sjediniti sa hladnim pudingom.
  4.  Dobro umutiti mikserom. Šlag umutiti sa kiselom vodom.
  5.  Redjati red keksa, premazi filom od pudinga, preko toga premazi sloj šlaga, opet keks i tako redom 6 puta. 
  6. Zavrsiti šlagom i ukrasiti po želji. 
  7. Keks se ne kvasi!
  8. Tortu napraviti dan ranije, sutradan je keks već fino omekšao od fila.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Gibanica

Projara