Torta Šeherezada
Sastojci
- 600gr petit beurre turskog keksa
- 400gr šlag krema sa ukusom slatke pavlake
- 400ml kisele vode
- 200gr prah šećera
- 1L mleka
- 3 kesice pudinga od karamele
- 9 kašika šećera
Priprema
- Skuvati puding u mleku sa 9 kašike šećera.
- Ostaviti da se ohladi, povremeno mešajući da se ne bi stvorila korica.
- Umutiti margarin sa prah šećerom i sjediniti sa hladnim pudingom.
- Dobro umutiti mikserom. Šlag umutiti sa kiselom vodom.
- Redjati red keksa, premazi filom od pudinga, preko toga premazi sloj šlaga, opet keks i tako redom 6 puta.
- Zavrsiti šlagom i ukrasiti po želji.
- Keks se ne kvasi!
- Tortu napraviti dan ranije, sutradan je keks već fino omekšao od fila.
Коментари
Постави коментар